Tuesday , 21 August 2018
Slide background
Slide background
Slide background

Matchfixing; Almeers bankje; kampioen Bob; bondsblad; dé lijst der lijsten – WTJ 720

DONDERDAG – Schaatsen een voorspelbare sport? Tot vandaag wel. Maar toen was er dat relletje met een Franse achtervolgingsploeg die niet gedubbeld werd vier jaar geleden door het Oranje-team en dus niet blunderde voor het Franse Olympisch comité. Opgepikt door De Volkskrant, daarmee na Halbe Zijlstra de volgende rel de wereld in slingerend. En of het nou effect had of niet, feit is dat vandaag de goudmijn voor TeamNL gesloten bleef. Jorrit Bergsma toch mooi zilver en ach, Ted-Jan Bloemen de Olympisch kampioen. Goed voor de sport, zeggen de commentatoren, die ook wel aanvoelen dat het niet goed is wanneer Oranje alle medailles wegkaapt.

 
Bankjes
 


We gaan naar een veel groter probleem. Want in Almere staan op de Gooimeerdijk na het surfstrandje twee bankjes. Op één ervan is een bordje met de tekst ‘Bank der illustere prominenten. 10 x triathleten’ bevestigd. Teun Leendertse liep er langs en was verrast. Hij maakte een foto, plaatste het op Facebook en de discussie kwam op gang. Ik kan me herinneren dat hier wel eens over gesproken werd. Zelf houden we al jaren de lijsten bij van triatleten, die vaker dan tien keer gefinisht zijn in de Holland Triathlon/Challenge Triathlon van Almere. Heeft één van de Almeerders met meer dan tien keer het bordje op de bank bevestigd. We zoeken het tot op de bodem uit. O ja, het ging ook al over wie er nu op dat bankje mag zitten en wie niet? Voor zover ons bekend zijn dat: Jan Truijens, Sjaak Swarthof, Gregor Stam, Frank van den Hoed, Ron Schaap, Jan Schijf, Ruud Bauw, Ruud Brands, Marco van den Hoed, Jan van der Pijll, Frans Lansmig, Jan Withaar, Hans Lampe, Simon de Birk, Jos van der Velden, Thomas Naasz, Merijn Schuurman, Leo Muijs en Bo van der Heyden. Past net jongens. We rekenen een keer op een foto met zoveel mogelijk van bovenstaande kanjers.

 
Bob de Vries

 


De volgende sportverkiezingen. In Apeldoorn viel Bob de Vries in de prijzen. De topzwemmer en triatleet werd vorig jaar Nederlands kampioen marathon zwemmen over 22 kilometer bij de 50-plussers. Hij won ook het NK open water zwemmen 3 kilometer en verbrak de Nederlandse records op de 800 en 1500 meter vrije slag in zijn categorie. En had Bob ook niet naar de Winterspelen gemoeten, als Nederlands kampioen 5 kilometer? O nee, dat is zijn naamgenoot. Hoe dan, met Bob hebben we er weer een kampioen bij.

 
Kneuterig


Morgen komt het Bondsblad uit. Op social media alvast een preview met de Canadees Lionel Sanders, die van junk tot Ironman-winnaar uitgroeide. Interview is gemaakt door Marcia Jansen, woonachtig in Canada. Daar waar het nu feest is met TJ Flowers. Verder kijk ik als Brabander uit naar het verhaal van Jeroen Kreule over de trimtriathlon Terheijden. Kneuterig, staat in de preview. Maar dat interpreteren wij als oergezellig. En dat is deze wedstrijd zeker. Al 35 jaar op de kalender, hoewel aanvankelijk ook ruim 20 jaar ‘zo wild als een konijn’. Ook nieuwsgierig naar Richard Belderok, die van race-director Almere uitgroeide tot een groot adviseur-organisator bij tal van Challenge-races en dat bij voorkeur smen met zijn maatjes Jort Vlam en Jefry Visser. Ook Flevonice, trainen in de buitenlucht en tips om een evenement te organiseren staan in Transition 13. Wat ik mis in de Preview: 40 jaar triathlonsport! Maar goed, daar doen wij dan weer heel veel aan.

 
De lijst der lijsten
We tellen weer verder af in de lijst. Vandaag de nummers 179 tot en met 120. We naderen de 10-uurs barrière. In de lijst van vanavond o.m. bondsblad hoofdredacteur Martijn Keijsers, de eerste finish van Gregor Stam en let op de twee finishes van Michel Besseling. In 2011 deed ie mee, drie jaar later weer. Exact tien seconden ging de Amersfoorter triatleet sneller. Matchfixing? Welnee. Pure regelmaat.

[table id=112 /]

About Wim van den Broek

Wim van den Broek
Helft van Nederlands bekendste speakerduo, blijft graag ruzie maken of hij nu Peppie dan wel Kokkie is, houdt van hoogoplopende debatten in de plaatselijke gemeenteraad en één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel...

Leave a Reply