Saturday , 21 July 2018
Slide background
Slide background
Slide background

Vastenavend; Medaillespiegel; ook die van Hawaii; Mercuryman; dé lijst van HawaiiNL – WTJ 718

 
DINSDAG – Vastenavend. Na goed feesten, is het ook goed om te soberen. Voor triatleten is dat geen moeite, zij kunnen die discipline makkelijk veertig dagen opbrengen. Terwijl het zuiden zo goed als ontwetend blijft van het nieuws om ons heen, boekt TeamNL het ene na het andere succes in PyeongChang. Oke, de relay bij het shorttracken mislukte, Daan Breeuwsma en Koen Verweij hadden een offday. Maar ach, dat vergeet je snel als achtereenvolgens Yara van Kerkhof, Kjeld Nuis en Patrick Roest naar de medailles toe schaatsen. Niks leuker dan om de zoveel tijd naar de medaillespiegel kijken. We staan tweede achter de Duitsers, die zich daar overigens evenzeer mee bezig houden.
 
BILD Sport
✔@BILD_Sport
Auch gaaaaaaaanz wichtig: Wir stehen wieder vor Holland!     #Medaillenspiegel #PyeongChang2018
13:56 – 13 feb. 2018
 
Op de medaillespiegel aller tijden zijn we de DDR voorbij (u weet wel dat merkwaardige stukje Duitsland, waarvan later de sportprestaties ernstig in twijfel werden getrokken). We staan nu elfde en kunnen met nog twee gouden medailles te gaan Finland verdringen van de tiende plaats. Easier said than done, al gaat het tot dusverre wel voortreffelijk.
 
Om in de sfeer te blijven. We hebben in onze reeks ‘Hawaii – 40 years’ ook een medaillespiegel gemaakt. Wie waren de beste triatleten en wat zijn de meest succesvolle landen. Hieronder de top tiens mannen, vrouwen en alle 16 landen met medaillewinnaars.
 
 [table id=103 /]
 
[table id=104 /]
 
[table id=105 /]
 
 
 
Over het NK Schoorl nog het volgende. Thomas Cremers stond niet in het overzicht. Zeer ten onrechte, want zijn 44e plaats in 31.59 is er ook eentje om trots op te zijn. Bij deze.
 

Zuiderbuur Marino ‘Bink’ Vanhoenacker won voor het tweede opeenvolgende jaar de Mercuryman, een halve triathlon op de Kaaiman Eilanden. Klein evenement met 16 deelnemers en de nummer twee op bijna een half uur. Dat was Patrick Hatfield. Kaaiman Gareth van den Berg werd derde, beste en enige vrouw was Annalet Meyer.
 
Wouter
 
Nieuws van de dag – naast het opstappen van Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken – was natuurlijk het aannemen van de donorwet. Ik lees op social media veel voor- maar ook tegenstanders. In deze discussie denk ik vooral aan onze Wouter van Duinisveld, waarvan we vorige week nog dat indrukwekkende filmpje toonden. Wouter schrijft kortweg BAM! op zijn account vandaag. Dat is voor mij voldoende. Ik had al een codicil. Daar verandert na vandaag niets aan. BAM.
 
Tot slot wederom een stukje van de Hawaii-finishers. Van 299 tot en met 240. We naderen meteen de 11 uurs-barrière. Veel plezier met onze lijsten. We tellen af tot zondag 18 februari. In meerdere opzichten een bijzondere zondag. Wacht maar af!
 
[table id=108 /]
 

About Wim van den Broek

Wim van den Broek
Helft van Nederlands bekendste speakerduo, blijft graag ruzie maken of hij nu Peppie dan wel Kokkie is, houdt van hoogoplopende debatten in de plaatselijke gemeenteraad en één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel...

Leave a Reply