Het is oktober en dus is het cross-seizoen weer echt geopend en vandaag vond meteen ook het NK Cross Duathlon plaats: na een prachtige strijd bleken Geert van Kuijk en Dieske Kruisselbrink de sterkste atleten en dus mogen zij een jaar lang het rood-wit-blauw om de schouders dragen.

Zeker in de mannenwedstrijd waren de verschillen klein; Van Kuijk won de wedstrijd over 7.5 kilometer hardlopen, 18 kilometer mountainbiken en nog eens 4.5 kilometer hardlopen in een tijd van 1:32:04, waarmee hij 39 seconden voor Evert Scheltinga bleef. Scheltinga, natuurlijk geen cross-specialist maar wel eens in voor een offroad uitstapje, werd tweede in 1:32:43, terwijl het overall podium werd gecomplementeerd door Chris van Wamelen, die ook zeer close finishte en na 1:33:08 over de streep kwam.

In de vrouwenrace waren de verschillen aanzienlijk groter en bleek niemand opgewassen tegen een toch wel ontketende Dieske Kruisselbrink, die de afstanden afraffelde in een tijd van 1:44:25. Daarmee kroonde ze zich overtuigend Nederlands Kampioene en bleef ze onder andere Janien Lubben (1:47:25) voor. Kyra Brouwer werd derde in 1:52:02.