3athlon.nl zet zich al ruim tien jaar in om de Nederlandse triathlon-, duathlon- en duursport in een positief daglicht te stellen en atleten – zowel topsporters als amateurs – een podium te geven. Sinds 2018 is Tim Moria eigenaar en hoofdredacteur en zijn de bezoekersaantallen explosief gestegen. Jaarlijks bereikt 3athlon.nl honderdduizenden lezers en behaalt de website ruim anderhalf miljoen pageviews. Deze cijfers liggen twee keer hoger wanneer je ook de cijfers van zustersite 3athlon.be meetelt.

3athlon.nl doet dagelijks – en 365 dagen per jaar – verslag van alles dat er binnen de triathlonwereld gebeurt en focust daarbij veelal op Nederlandse sporters en prestaties. Logischerwijs worden er regelmatig uitstapjes gemaakt naar duathlon, paratriathlon, aquathlon, cross triathlon, cross duathlon, winter triathlon, maar ook fiets- en hardloopwedstrijden. De afgelopen jaren bracht 3athlon diverse primeurs en werden we benaderd door nationale en internationale media naar aanleiding van onze publicaties. Grootste primeurs waren het aankaarten van de misstanden bij de NTB en het feit dat Ironman het WK Ironman van Kona naar Nice verplaatst. Het zijn artikels die ruim honderdduizend keer per verhaal werden gelezen.

Naast alle dagelijkse artikels heeft 3athlon een populaire podcast (3athlon Praat), een wekelijkse nieuwsbrief en verzorgt het regelmatig livestreams rondom de NK’s. Onze redactie volgt Nederlandse atleten bij binnenlandse, maar zeker ook bij buitenlandse wedstrijden. Vrijwel iedere maand bezoekt iemand van de redactie een internationale topwedstrijd om daar verslag te doen van al het spektakel dat zich daar aandient.

3athlon.nl is veruit het grootste online platform voor de Nederlandse duursporter, gericht op zowel de competitieve sporter als de absolute beginner en fans.

Onze missie is en blijft om de triathlonsport en alle aanverwante takken van sport te promoten en de sport en zijn beoefenaars in een positief daglicht te stellen.

Contact: Info@3athlon.nl

Adverteren: Adverteren@3athlon.nl

 

Werken bij 3athlon.nl?

3athlon bericht dagelijks over het laatste triathlonnieuws. Wedstrijdverslagen, achtergrondverhalen, reportages: zowel geschreven als op beeld. Lijkt het je leuk om daar ook aan bij te dragen? Om het nieuws op de voet te volgen, daar vervolgens mooie items over te maken en er ook nog eens voor betaald te krijgen? Bekijk dan via onderstaande button snel de vacature redacteur (m/v) die bij ons open staat!