Waarschijnlijk is er in het huis van Kyra Meulenberg geen plekje meer over waar je geen goud ziet blinken, want de Nederlandse Age Group atleet heeft alwéér een grote wedstrijd gewonnen; dit weekend trok ze aan het langste eind bij de AG Only Ironman 70.3 Luxemburg. Voor Meulenberg, die eerder dit jaar al de AG-race van Ironman Lanzarote won, is het de tweede overwinning van het jaar en één van de vele ontelbare overwinningen op haar complete palmares.

Winnen blijft natuurlijk mooi, zelfs voor Meulenberg die zo’n beetje overal wint waar ze aan de start staat. Volgend jaar hoopt ze de overstap naar het profveld te maken, maar voor nu blijft ze in ieder geval weer de ene overwinning na de andere aan elkaar rijgen. In Luxemburg had ze 32:33 minuut nodig voor het zwemmen – nog steeds haar slechtste onderdeel en dat zal waarschijnlijk ook niet veranderen – en op dat moment lag ze 32e vrouw overall. Op de fiets stelde Meulenberg echter orde op zaken door 2:31:41 te noteren en daarmee de snelste vrouw van het hele veld te zijn. Ook lopend was er niemand sneller: Meulenberg klokte 1:24:36 op de halve marathon en gaf daarmee iedereen het nakijken.

Meulenberg won de overall race in een tijd van 4:37:20 en bleef daarmee de Duitse Larissa Jasper 1:18 minuut voor. De eveneens Duitse Anja Fachbach werd overall derde op 1:30 minuut van de Nederlandse winnares. In haar Age Group F30-34, waar Meulenberg logischerwijs dus ook won, bedroeg haar voorsprong maar liefst 9:18 minuut op de eerste achtervolgster.

Bij de AG mannenrace is Sem Kroonen overall zesde geworden. Met een eindtijd van 4:12:01 zat hij iets meer dan zeven minuten achter de Belgische winnaar Michiel Stockman. De nog jonge atleet won daarmee zijn Age Group M18-24. Kroonen noteerde een zwemtijd van 26:56, een fietstijd van 2:20:01 en een looptijd van 1:17:50.