Polen is Luna de Bruin voorlopig meer dan goed gezind en 2024 zou zomaar eens een prachtig seizoen voor de Nederlandse atlete kunnen worden: nadat ze vorige week al vierde werd bij de Europe Triathlon Cup Kielce, heeft ze daar zojuist nog een schepje bovenop gedaan door een mooie tweede plaats bij de Europe Triathlon Cup Rzeszów te pakken.

De strijd om de medailles was een spannende en de verschillen waren klein in de race over de Sprint Afstand. De Bruin was zelfs nog dichtbij het goud, maar kwam uiteindelijk negen seconden tekort om er met de overwinning vandoor te gaan. De zege ging uiteindelijk naar de Italiaanse Chiara Lobba, die in een tijd van 59:56 finishte en de enige atlete was die onder het uur dook. De Bruin pakte kort daarop dus een prachtige tweede plaats, door te finishen in 1:00:05. Ook de strijd om het zilver was nog een spannende, want de Duitse Julia Bröcker – die vorige week nog voor De Bruin finishte – werd in 1:00:06 derde.

Namens Nederland stond ook Aniek Mars aan de start. Zij werd 30e in 1:05:02.