Aan vertrouwen zal het Marlene de Boer niet ontbreken; nadat ze twee weken geleden Ironman Kalmar won, heeft de Nederlandse atlete zojuist Ironman 70.3 Poznan gewonnen. In beide wedstrijden heeft De Boer dus een flinke mentale boost opgedaan richting haar deelname aan Challenge Almere-Amsterdam, waar ze over twee weken tot één van de favorieten wordt gerekend.

De Boer koos haar wedstrijden de afgelopen weken zorgvuldig – zowel in Kalmar als nu in Poznan stond een relatief klein en niet al te sterk deelnemersveld aan de start – waardoor ze de uitgelezen kans had het beste van zichzelf te laten zien. En dat deed De Boer dus ook, eigenlijk meteen vanaf de start. In zesde positie kwam ze uit het water, toen op dertien seconden van de snelste zwemster en vooral ook een stuk beter dan landgenote Diede Diederiks, die als negende naar de fiets mocht, met een achterstand van 3:24 minuut. Voor Diederiks zou haar achterstand gedurende de dag eigenlijk alleen maar groter worden.

Waar misschien verwacht werd dat De Boer het initiatief wel zou nemen tijdens het fietsen, bleek de uiteindelijke winnares tijdens het tweede onderdeel niet opgewassen tegen de Britse Megan McDonald, die een voorsprong van ruim een minuut wist te pakken. Ook de Duitse Franziska Reng, die in het kielzog van McDonald mee kon, reed weg van De Boer, die op haar beurt in derde positie aan de halve marathon begon.

Tijdens die 21 kilometer werd echter de opmars van De Boer vrij snel ingezet. Haar achterstand werd duidelijk kleiner in de eerste kilometers van het lopen en na ongeveer zeven kilometer haalde ze McDonald al in. Niet veel later werd ook Reng verschalkt en vanaf dat moment liep De Boer onbedreigd naar de overwinning.

Ze won de race in 4:05:10. De sterk naar voren gelopen Rebecca Anderbury werd tweede in 4:07:17 en Reng werd derde in 4:07:36. Diederiks finishte als zevende op 9:52 minuut achterstand.

De mannenwedstrijd werd gewonnen door Emil Holm, die na 3:39:28 over de finish kwam. Iestyn Harett (+1:10) en Will Draper (+2:56) werden tweede en derde.