Als je als Ironman Switzerland – nota bene ook nog eens een Age Group Only race – in het zelfde weekend als Challenge Roth gaat zitten, is de kans groot dat alle aandacht wordt weggetrokken van de prestaties die worden geleverd. Het maakt de prestatie van een aantal Nederlanders overigens niet minder indrukwekkend, met Pascal Franken voorop.

Franken werd namelijk de overall winnaar van de wedstrijd. Naast het feit dat hij zijn Age Group M30-34 wist te winnen, bleek hij ook de snelste deelnemer van álle atleten aan de start. Franken zwom precies 1:00:00 uur, fietste 4:41:22 en liep 3:02:00. Daarmee kwam zijn totaaltijd op een razendsnelle 8:50:09 en trok hij de overwinning naar zich toe. Spannend was het wel, want de Belg Nicola Christiaens werd tweede maar gaf slechts 29 seconden toe op de Nederlandse winnaar. Christiaens werd dus tweede in 8:50:38.

Op de derde plaats was het de eveneens Nederlandse Jurriaan Schuring die het podium compleet maakte. Na een zwemtijd van 1:01:11, een fietstijd van 4:52:49 en een looptijd van 2:59:13 finishte Schuring in een totaaltijd van 8:59:50. Naast de derde overall plaats werd hij daarmee tweede binnen zijn Age Group M25-29.