Volgens de naam van de Long Distance City Triathlon Deinze verwacht je wellicht een wedstrijd over de klassieke afstand (3.8 – 180 – 42.2) maar in feite zwommen alle deelnemers dit weekend 1000 meter, werd er 82 kilometer gefietst en 10 kilometer gelopen. Het bleek een mooi format voor Robert de Korte, want de Nederlander die is geselecteerd voor het EK Long Distance bij Challenge Almere-Amsterdam, werd tussen een mooi veld derde.

In een wedstrijd die opvallend spannend was, kwam De Korte terecht in een prachtige battle met Simon de Cuyper en Sander Heemeryck. Tijdens het zwemmen waren er wel wat verschillen ontstaan, maar halverwege het fietsen ontstond uiteindelijk toch een behoorlijke grote kopgroep met naast De Korte, De Cuyper en Heemeryck ook Alexis Krug, Jonas de Wachter, Devlin Derudder en Michiel de Wilde. Dat beviel De Korte niet, want in de slotfase van het fietsonderdeel trok hij de stoute schoenen aan en ging hij in de aanval.

Die aanval was goed en effectief, want De Korte wisselde met een voorsprong van 1:43 minuut op Heemeryck en De Wilde naar het lopen, terwijl een grotere achtervolgende groep, met daarin ook De Cuyper, op drie minuten volgde. Tijdens het lopen gaf De Korte alles, maar hij kon echter niet voorkomen dat zowel Heemeryck als De Cuyper steeds dichterbij kwamen. Met nog één loopronde te gaan liepen de drie mannen zelfs op slechts twaalf seconden van elkaar.

Uiteindelijk bleek De Cuyper de sterkste van de dag, door in 2:44:04 te winnen. Heemeryck werd 35 seconden later tweede en De Korte werd derde op 1:02 minuut.

Robert de Korte (rechts) op het podium (Foto: 3athlon.be)