Op een zonnig Urk hebben Omar Brons en Marjan Andringa-van der Woude de Suydersee triathlon gewonnen. Brons zwom zich ruim een minuut los van het veld en bouwde zijn voorsprong verder uit naar maar liefst zeven minuten. Hij won met een nieuw parcoursrecord in 1:50:24. Thomas van Dop werd tweede na een sterke inhaalrace op de fiets en tijdens het lopen. De derde plek ging naar Luuk Vermunt, die net als zijn beide voorgangers de afsluitende tien kilometer onder de 37 minuten liep. Jacob Snoek was de snelste Urker op de 18e plek. 
 
Bij de dames ging de winst naar Marjan Andringa-van der Woude in 2:06:44. Na het zwemmen reed ze zich naar de leidende positie die ze bij het lopen niet maar uit handen gaf. Dieuwertje Bax finishte als tweede, voor Petra Sloots. Alie Snoek bleek de snelste Urkse. 
 
(tekst gaat onder foto verder)
 
Omar Brons snelt naar een parcoursrecord. (Foto: 3athlon.nl)
 
Bij de achtste triathlon ging de winst naar Leander van Diggelen en Kim Hittinger. Leander kwam als tweede man uit het water, maar wist tijdens de eerste wissel de leiding te nemen en ging als eerste achtereenvolgens het fiets- en loopparcours op. Hij finishte als enige atleet onder het uur met 57:54. Tom van den Berk kwam met een sterk fietsonderdeel als vierde bij de tweede wissel, maar wist al snel naar de tweede positie te lopen, ten koste van Tom Fokkens. Thomas Hoefnagel was de rapste Urker met een twaalfde plek. 
 
Bij de vrouwen kwam Kim Hittinger als eerste het water uit, maar ze werd vervolgens door Nicole Voet tijdens het fietsen voorbij gereden. Kim kwam hierdoor met bijna een halve minuut achterstand de tweede wisselzone binnen, maar wist dit tijdens het lopen om te zetten naar bijna een halve minuut voorsprong. Ze finishte in 1:03:26. Lobke de Hollander werd derde bij de dames. De snelste dame uit Urk was Ida Koster.