Het podium van de Powerman Asia Duathlon Championships in Maleisie kleurde stevig Nederlands vanochtend onze tijd. Titelverdediger Thomas Bruins was opnieuw de sterkste en pakte vlot de overwinning. Miriam Van Reijen moest alleen de Hongaarse Anna Eberhardt-Halasz voor zich dulden.

Thomas Bruins was de afgelopen twee jaar al de beste in Putrajaya, qua deelnemers één van de populairste Powerman races van het jaar, maar dan vooral met heel veel locals en Filippijnen. De nieuwe Asian champion John Leerams Chicano (Filippijnen) kon Bruins nooit bedreigen. De Nederlander die in Australië woont stormde in 2u38’17 naar de overwinning, zijn derde op rij in Maleisië. Bijna tien minuten later klopte de Australiër Matt Smith alsnog Chicano op de streep. Smith werd tweede, Chicano derde, beiden in een tijd van 2u47’26.

Miriam Van Reijen stootte in Putrajaya op de sterke Hongaarse Anna Halasz. De ex-Europese kampioene duatlon wordt getraind door Erika Csomor en leeft al jaren in Zwitserland, waar ze vorig jaar trouwde met Ralf Eberhardt. Anna won in 2u54’04 en had exact tien minuten voorsprong op Miriam Van Reijen die in 3u04’04 binnen kwam. Voor Van Reijen is het na de winst in Mallorca al haar tweede Powerman podium van het seizoen…