Net als vorig jaar vindt aankomende zaterdag – 25 juni – het NK Standaard Afstand (OD, red.) plaats in en rondom de Willem-Alexander Baan in Rotterdam. Terwijl de beste Nederlandse atleten met elkaar strijden om de nationale titels over 1.5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, presenteert 3athlon – ook net als vorig jaar – een gratis livestream die je kunt bekijken via www.3athlon.nl/live. 

De beeldregie wordt verzorgd door 1:1 Producties – jaarlijks ook verantwoordelijk voor de livestream rondom Challenge Almere-Amsterdam – en zal zowel de volledige vrouwenrace als mannenrace in beeld brengen. Het bijbehorende commentaar wordt verzorgd door 3athlon.nl. De vrouwenrace start om 11:30 uur en de mannenrace om 13:45 uur. De livestream start vlak voor de start van beide races en duurt logischerwijs tot na de ontknoping. 

“We hebben samen met Tri Hard Series gekeken naar de mogelijkheden om ook dit jaar weer een livestream te verzorgen”, aldus 3athlon.nl hoofdredacteur Tim Moria. “Een Nederlands Kampioenschap verdient zoveel mogelijk aandacht, dus als we daar met deze livestream aan kunnen bijdragen, doen we dat graag. Zeker na alle enthousiaste reacties die we na de livestream van vorig jaar hebben ontvangen. We hopen onze volgers opnieuw een mooie inkijk te geven in de ongetwijfeld meer dan spannende strijd die gaat losbarsten.” 

Titelverdedigster Maya Kingma staat aankomende zaterdag niet aan de start. Titelverdediger Jorik van Egdom racet wel en zal dus proberen zijn titel te prolongeren. Het NK is onderdeel van Tri Rotterdam: twee dagen aan triathlonwedstrijden in en rondom de Willem-Alexander Baan.