Dreamteam
In het Koning Boudewijn statium op de Heysel in Brussel, werd gisteren, 15 februari, het project 3together voorgesteld. 3together is een idee van Stefaan Engels. Na de Ironmanagers, waarbij managers van een bedrijf warm gemaakt werden om onder begeleiding aan triathlon te gaan doen, worden nu de werknemers aangespoord om ook met de tri- en duathlon sport kennis te maken. Niet individueel deze keer, maar in trio : 3together

 

3together3Het doel van dit project is meer mensen warm te krijgen voor de sport en dit door dit naar de bedrijven toe te brengen. Het is bewezen dat een sportieve werknemer zowiezo fitter is, minder vaak ziek is, maar tevens ook meer gemotiveerd en geconcentreerd zal werken. Bedrijven hebben er dus baat bij om hun werknemers te laten sporten. Bedrijven die investeren in gezondheidspromotie halen meer rendement uit hun werknemers!

Het concept om trio’s te vormen heeft een dubbele reden. Eerst en vooral wordt de instapdrempel een pak lager: je krijgt als (beginnende) sporter maar één van de drie sporten voorgeschoteld. Wanneer je voor de 1/8e triathlon kiest, hoef je maar 750m te zwemmen of 20km te fietsen of 5km te lopen. Met een degelijke begeleiding, die wordt voorzien in het pakket, zijn die doelstellingen voor iedereen zeker haalbaar.
Een 2e aspect van de trio’s is dat er in team gesport wordt. Het gaat dus niet om de individuele prestatie, maar de prestatie van het hele trio.

3together 
Er is een volledig circuit uitgestippeld van een 10-tal Vlaamse en een 6-tal Waalse wedstrijden. De teams kunnen kiezen voor de heel recreatieve formule, puur voor het plezier, of voor de competitieve formule. Er wordt een heus ranking systeem op poten gezet

Om de atleten te helpen om hun doelstelling te bereiken, werden er 3 coaches bijgeroepen. Bieke Vandenabeele was tot vorig jaar nog topsport zwemster. Jef Geys is zelf nog wielrenner geweest. Hij zal naast het begeleiden van de fietsers ook instaan voor de inspanningsproeven van alle atleten. Bewegingsadviseur Stephan Maegh zal de 3e groep mensen aan het lopen zetten.

3together mikt op een 200-tal teams. Een 15tal grote bedrijven zijn al in het project ingestapt. Zo vaardigt Electrabel een 10-tal teams af. Ook Certipost kondigde aan dat ze met enkele teams gingen aantreden. Gastspreker en sportjournalist Karl Vannieuwkerke zag tijdens de presentatie zijn collega Tom Coninckx in de zaal verschijnen en beloofde prompt ook met een team te starten als ze een 3e man vinden bij de VRT.

Om het hele verhaal een beetje naam te geven, werd ook een “dreamteam” samen gesteld.
Tine Bossuyt, zowat een van de beste zwemsters die België momenteel heeft, zal de start nemen voor het dreamteam. Tine werkt momenteel hard om in 2008 te kunnen aantreden op de Olympische Spelen in Peking. Dit project kan geen kwaad voor haar trainingsopbouw. Af en toe eens een snelle 1500m in een uithoudingsweek mag geen probleem vormen.
Ludo Dierckxsens zal het fietsen op zich nemen. DE Ludo, is na zijn afscheid als profrenner steeds blijven fietsen. De conditie moet dus nog goed zijn.
De afsluitende loopproef is voor niemand minder dan Tom Van Hooste. Op de vraag of hij dan moest goedmaken wat Ludo verloren had, antwoordde de Waaslander dat hij er eigenlijk op rekende dat Ludo een voldoende grote kloof ging slagen.

 
meer info op www.3together.be  
 
3together1