Mark Hamersma

Nadat vorige week al de selectie voor de Grand Final van de WTS en het WK triatlon en paratriatlon in Chicago werd bekendgemaakt, heeft de NTB nu ook de selectie rond voor het WK cross triatlon in Sardinië. Op zaterdag 26 september staan zes Nederlanders aan de start op het WK in Orosei. Vooral in de U23 categorie is Nederland goed (en sterk) vertegenwoordigd. Met Mark Hamersma, Glenn Wesseling, Jarrich Van Woersem en Jorik Van Egdom selecteerde bondscoach Johan Neevel maar liefst vier beloften. Daartegenover staat dan wel dat er geen enkele elite atleet bij de mannen start.

Bij de vrouwen is Linda Van Vliet de enige die de eer van Oranje moet verdedigen. Linda is aan een sterk seizoen bezig en de nr 14 van het WK van vorig jaar ziet dat nu beloond met een nieuwe selectie. Bij de meisjes juniores staat Lindy Van Anrooij voor de zware taak om haar wereldtitel van vorig jaar te herhalen. Haar vriend Glenn Wesseling start voor het eerst bij de U23 nadat hij vorig jaar een knappe vijfde plaats behaalde bij de juniores.

Maud Golsteyn: “Niet naar WK om alleen maar deel te nemen”

Opvallende afwezige is Maud Golsteyn, toch een vaste waarde in de Xterra’s en de crosstriatlon. “Ik had recht op een selectie, maar heb zelf besloten niet te gaan,” verduidelijkt Maud. “Ik ben eigenlijk al sinds ik terug ben van de Cape Epic niet helemaal fit. Soms ging het vrij goed en heb ik nog mooie wedstrijden gehad, maar ook enkele slechte door maagproblemen. Ik wil nu eerst helemaal in orde zijn voordat ik wedstrijden ga doen. Ik ga niet naar een WK alleen om deel te nemen, wil dan ook optimaal presteren. Dus besloten om dit seizoen geen wedstrijden meer te doen, fit worden en volgend jaar weer voor nieuwe kansen te gaan. Een lastige beslissing, maar wel de juiste en de verstandigste,” aldus Maud. Wij wensen haar alvast veel succes en zien haar volgend seizoen graag terug in competitie!

Er was al heel wat te doen rond het WK in Sardinië. Vorig jaar vonden de Europese kampioenschappen er in juni plaats. Omdat de organisatie nu naar eind september verhuisd is, moesten veel atleten hun planning omgooien. Bovendien komt het WK Crosstriatlon nu op een maand voor het WK Xterra in Maui en is het voor een aantal toppers kiezen tussen het ITU en het XTerra WK…

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]