Challenge Praag werd afgelopen weekend lichtelijk ontsierd door een wel heel opmerkelijke gebeurtenis. Althans, als we de Age Grouper Hermann Schöberl mogen geloven: hij beweert in gesprek met Tri-Mag.de namelijk door prof Michael Weiss in de maag te zijn geslagen. Opvallend genoeg is er geen enkele getuige en komt Weiss met een hele andere uitleg over wat er is voorgevallen.

Schöberl heeft zelf sowieso al een opmerkelijke rol in het geheel: toen Weiss hem tijdens het looponderdeel van Challenge Praag inhaalde (Schöberl zat toen in zijn eerste van drie rondes, Weiss in zijn laatste, red.) zou hij naar eigen zeggen hebben geroepen dat Weiss stinkt omdat het ‘een vieze dopingzondaar’ is. Daarmee doelde Schöberl uiteraard op het feit dat Weiss meerdere malen met doping in verband werd gebracht en tussen 2011 en 2013 daadwerkelijk werd geschorst. ,,Nadat ik dit had geroepen, stopte Weiss, draaide hij zich om en sloeg hij me met zijn vuist in mijn maag. Daarna rende hij meteen verder. Ik was totaal verbijsterd, heb bij de 200 meter verderop gelegen drankpost nog gevraagd of er getuigen waren, maar niemand had het gezien. Er waren ook geen andere atleten in de buurt.”

Weiss houdt er op zijn beurt een hele andere verklaring op na. ,,Toen ik die man inhaalde, begon hij me bedreigend en agressief toe te schreeuwen. Ik was verbaasd, draaide me abrupt om en hij kwam direct op me af. Hij beledigde me op een zeer vulgaire manier, maar ik ben weer omgedraaid en heb mijn race hervat. Dat is alles wat ik erover kan zeggen.”