Om de een of andere reden was de World Triathlon Cup Miyazaki niet de sterkst bezette wedstrijd die je normaliter op dit niveau tegenkomt en dat zorgde dan ook voor twee winnaars die wellicht wat minder vaak op het hoogste treetje van het podium tegenkomt; Gianluca Pozzatti en Alberte Kjaer Pedersen.

Het was de Deense Pedersen die afgelopen nacht – Nederlandse tijd – de wedstrijd naar zich toe trok in een tijd van 1:00:43; daarmee bleef ze dus net boven het uur. Zoals eigenlijk altijd bij een Sprint – 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen – zat het veld dicht op elkaar. Ilaria Zane uit Italië werd twaalf seconden achter Pedersen tweede en de Britse Olivia Mathias werd daar weer slechts een seconde achter, derde.

Bij de mannen waren de verschillen nog kleiner en was het dus Pozzatti die won. Dat deed hij in een tijd van 53:11 minuut. Slechts zes seconden na Pozzatti kwam Alberto Gonzalez Garcia over de finish; de Spanjaard claimde daarmee het zilver. Zeven seconden na de winnaar was het podium compleet want toen pakte Ricardo Batista uit Portugal het brons.

Nederlanders gingen niet van start in Miyazaki.