In negen maanden, 186 runs en 2425 mijl (3880 kilometer) liep hardloper Jarad Schofer alle publieke straten en steegjes van Washington DC. Afgelopen zaterdag legde hij zijn laatste meters af in de wijk Logan Circle, waar het project in augustus vorig jaar begon. Terwijl hij op veilige afstand onthaald werd door wat vrienden, vroeg iemand hem of hij nog wat advies heeft? ,,Ja, doe het niet!”, reageerde Schofer stellig.

Als wiskundeleraar boog Schofer zich over zijn prestatie om tot de conclusie te komen dat hij opgeteld twintig volle dagen aaneengesloten heeft gelopen. Dat zijn project er nu opzit, brengt dubbele gevoelens boven. ,,Ik heb het gevoel dat er een last van mijn schouders valt, maar tegelijkertijd is het bitterzoet, want ik genoot er erg van”, vertelt Schofer in een interview met de Washingtonian.

In Nederland waagt René Kuijs zich momenteel aan een gelijk doel: lopen door alle straten van Rotterdam. Dat zijn er ongeveer 4000. Aan het einde van 2020 hoopt hij de vele kilometers en straatjes achter de rug te hebben.