Het was een druk sportweekend, met name de zondag. Naast onder andere Ironman Zuid-Afrika, Challenge Salou, Xterra Nieuw Zeeland, Xterra Cyprys en de vele triatleten die bij onder andere de Marathon van Rotterdam en de Vienna City Marathon aan de start stonden, waren blijkbaar nog atleten over voor Ironman 70.3 Texas. De titels in Texas vielen ten prooi aan Andy Starykowicz en Jeanni Seymour. Starykowicz had 3:43:25 nodig om de finish te bereiken en hij liet Matt Hanson en Matt Russel hiermee ruim achter zich. Jeanni Seymour had met 4:01:44 niet veel meer tijd nodig dan de heren en wist hiermee ook ruim de zege te pakken.

Bij de heren was het de Canadees Antoine Jolicoeur Desroches die het hele pak op ruim een halve minuut afstand zwom. Lang kon hij niet van zijn voorsprong genieten, onder andere über-biker Starykowicz zat in de eerste zwemgroep achter hem. Ook de houder van het Ironman record Matt Hanson kwam binnen een minuut van de leider uit het water. Tijdens het fietsen gingen die twee laatsten los. Starykowicz gaf met een zeer indrukwekkende tijd van 1:56:16 iedereen zeven minuten het nakijken, inclusief Hanson die na 2:03:08 zijn fiets weer mocht inleveren. Bij het lopen kwam Hanson wel iets dichter bij Starykowicz, maar bij de finish was er nog ruim vier minuten voorsprong over met een eindtijd van 3:43:25. Matt Russel liep op indrukwekkende wijze naar een derde plaats: nadat hij bij het zwemmen vijf minuten achterstand had wist hij met een fietstijd van 1:59:59 en een 1:16:37 knap naar een derde plek te lopen. Amerika één, twee en drie dus.

(tekst gaat verder onder de foto)

Op een ontketende Starykowicz stond geen maat. (Foto: Ironman.com)

Bij de vrouwen een heel ander wedstrijdbeeld. Rachel Olsen was de snelste zwemmer, met Jeanni Seymour op de hielen. Na de twee koploopsters een gat van een halve minuut naar nog vijf dames die kort na elkaar uit het water kwamen. Na het fietsonderdeel was het veld echter totaal omgegooid. Dede Griesbauer boog een achterstand van ruim twee minuten na het zwemmen om in 3:30 minuut voorsprong na het fietsen. Ze leek op de fiets iets te veel gas gegeven te hebben, want in de afsluitende halve marathon werd ze door tien dames ingehaald. Snelste van deze dames was Seymour: zij liep naar een eindtijd van 4:01:44. Krap drie minuten later werd Lesley Smith tweede en nog eens twee minuten later was het podium met Jackie Hering compleet. Ook hier Amerika één, twee en drie.