Aniek Mars behaalde zojuist een nette negende plaats tijdens de Europe Triathlon Junior Cup in het Tsjechische Tabor. Sonja de Koning stond ook namens Nederland aan de start; zij finishte als negentiende. Mars was niet de enige Nederlandse atleet die binnen de top tien finishte, want bij de mannen pakte Hidde Mollee een tiende plek. Naast Mollee stonden ook Rick van der Knaap en Joran Stobbe bij de mannen aan de start. Zij werden respectievelijk 35e en 38e.

Mollee vond dankzij zijn zwemtijd van onder de tien minuten een prettige positie op de fiets. Tijdens dat tweede onderdeel kon hij goed voorin het veld meekomen, waardoor hij ook tijdens het lopen nog in de mix lag voor een mooie eindklassering. Mollee voltooide zijn race door 16:45 minuut te lopen over vijf kilometer. De snelste loper van de dag – de Canadese Mathis Beaulieu, de uiteindelijk winnaar – liep 15:29 minuut. Mollee passeerde de streep uiteindelijk met een mooie tiende plek (+1:10). Voorin de race deelde Beaulieu het podium met de Italiaanse Davide Menichelli (+0:10) en de Australische Toby Powers (+0:31).

Mars kwam na het zwemonderdeel op achterstand te liggen, maar dit zette ze tijdens het fietsen en lopen ruimschoots recht. De Koning lag daarentegen na het eerste onderdeel juist nog binnen de top tien, maar zij moest later wat atleten aan zich voorbij laten gaan. Mars liep 19:25 minuut over vijf kilometer en finishte daarmee als negende. De Koning had voor het looponderdeel 21:29 minuut nodig en kwam zo als negentiende over de streep. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Vanessa Possberg. De Hongaarse Romina Nádas finishte als tweede (+0:17) en de Tsjechische Katerina Hadravova pakte een derde plek (+0:21).