In Wierden stond zondag een van de oudste cross duatlons van Nederland op het programma. Op de Run Bike Run van Triathlon Vereniging Argo ontbraken dit jaar enkele favorieten zoals Joost Christiaans, vorig jaar nog winnaar. Uiteindelijk stak een andere Joost er dit jaar bovenuit. Joost Somsen won de RBR bij de mannen. Arlana Van Ommen was de beste bij de vrouwen.

Joost Somsen was duidelijk de snelste in Wierden en pakte een oververdiende overwinning in 1u09’38. Somsen, vorig jaar nog winnaar van de Pouw Triathlon in Rijssen, hield 1’12 over op sterke loper Hilco Huisjes, bekend bij de masters in de atletiek. Rutger op den Dries moest ruim vijf minuten toegeven en werd derde.

Arlana van Ommen met 10 minuten

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Arlana van Ommen. De triatlete van TV Triade mogen we stilaan een specialiste van het offroad werk noemen. Vorig jaar werd ze nog 4de in de Triambla cross triatlon. En in juli 2017 was ze nog finisher in de Alpen Trophy op de mountainbike. Zondag won ze knap de Run Bike Run van Wierden in een tijd van 1u28’44. Meer dan tien minuten later kwam Rianne Van de Wal als tweede over de streep.

Alle foto’s van de Run Bike Run in Wierden

Uitslag Wierden