Over iets meer dan een week – op 5 maart om precies te zijn – gaan de wetsuit testdagen van AthleteSportsWorld van start. Momenteel staan er vier dagen door heel Nederland gepland waarin atleten op laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wetsuits van de bekendste merken als Huub en Zone3, maar ook kleinere brands zullen aanwezig zijn.

De eerste AthleteSportsWorld wetsuit testdag vindt dus op 5 maart plaats, in het Sloterparkbad in Amsterdam. Daar wordt meteen ook een triathlon-zwemclinic gegeven door TrainingTweaks. Op zaterdag 18 maart volgt een wetsuit testdag in het Sportfondsenbad in Beverwijk, op 1 april in Zwembad Hoogland in Amersfoort en op 16 april in het Groenhoevenbad in Gouda. Ook in Gouda wordt een triathlon-zwemclinic gegeven.

Gratis aanmelden, vijftien procent korting op aanschaf wetsuit

Atleten kunnen zich via deze link volledig gratis en vrijblijvend inschrijven voor de wetsuit testdagen: bij deelname ben je niet verplicht om een pak aan te schaffen. Mochten deelnemers wél een pak aanschaffen tijdens de wetsuit testdagen van AthleteSportsWorld, krijgen zij vijftien procent korting.

“De testdagen worden begeleid door experts met jarenlange ervaring in de wetsuitverkoop. Zo weet je zeker dat je het voor jou juiste wetsuit en de juiste maat kiest”, aldus ASW-eigenaar Peter van Dartel. “Ook belangrijk: je leert hoe je je wetsuit goed moet aantrekken, zodat je optimaal in je pak kunt zwemmen. Tijdens de clinics, die we op meerdere dagen geven (Amsterdam en Gouda, red.), krijgen deelnemers tips en tricks voor het zwemmen in open water. Je leert van de meest ervaren triatleten, die uitkomen in de grootste wedstrijden en de Eredivisie. Als je daarna de smaak te pakken hebt, kun je meteen ook kennis maken met de samenwerkende verenigingen. Daarnaast ontmoet je ook de teamleaden van het ASW Athlete Team en natuurlijk de medewerkers van AthleteSportsWorld.”

AthleteSportsWorld wetsuit testdagen – de eerste in Amsterdam.