150 marathons in 150 dagen: de Australische Erchana Murray-Bartlett heeft dit record sinds kort in handen want zij liep dus 150 keer 42.2 kilometer – ruim 6300 kilometer – in evenveel dagen. Onderweg had ze te maken met onder andere blaren, verbranding en kramp, maar toch ging ze door. “Het is overweldigend. Ik ben zo opgewonden. Dat iedereen met mij meerende, maakte het nog specialer”, sprak de atlete na afloop tegenover media. “Het heeft me vijfeneenhalve maand van mijn leven gekost om dit te doen, dus om te finishen voelt vreemd.”

Murray-Bartlett startte haar monstertocht in het Australische Cape York en liep vervolgens naar Melbourne, ruim zesduizend kilometer zuidelijker. Opvallend detail: eerder kwalificeerde Murray-Bartlett zich nog voor de Olympische marathon van Tokyo.

Tijdens deze tocht zamelde ze ruim 60.000 dollar in voor het goede doel: het behoud van de natuur. Daar moest ze wel voor afzien, want ze had te maken met diverse blessures, weersomstandigheden en kwam zelfs nog een krokodil tegen.