beke_nice08_11.jpgHet was lang geleden, van op de Zwintriathlon in 2004 om precies te zijn, dat we Rutger Beke in eigen land nog eens op het hoogste schavotje mochten zien staan. De laatste overwinning van Beckie was die in de Ironman van Arizona, bijna anderhalf jaar geleden. Het deed de Leuvenaar dan ook veel plezier om in eigen land, in eigen streek zelfs, de overwinning te pakken. "Het is leuk om de avond voor een wedstrijd nog eens in je eigen bed te slapen" aldus Beke.Beke domineerde de wedstrijd van begin tot einde en pakt daarmee in Aarschot zijn 2e zege (de vorige dateert van in 2000 toen het nog een 1/4 triathlon was)

Voor Rutger draaide het heel vlot. Het fietsen ging goed, maar toch nam hij geen risico. Enkel stortvlagen eerder op de dag hadden het parcours hier en daar gevaarlijk glad gemaakt, en Rutger wou zeker geen risico nemen om te vallen. Dus op de stukken waar het kon was het doortrekken, in de bochten alles rustig controlleren. 

Vooral het lopen voelde héél goed aan, zei Beke achteraf. Hij was donderdag het parcours komen verkennen en wist dus dat er enkele veneinige kuitenbijterkes inzaten. De volgende keer dat we Beke aan het werk zien, is op zondag 3 augustus in Antwerpen.

Voor de 2e plaats werd op de fiets vooral door Dirk Van Gossum gestreden. Van Gossum, in Lanzarote nog goed voor een 8e plaats hield lang stand, en kreeg pas in de 3e ronde het gezelschap van Nick Baelus.

Nico Huyberechts deed Aarschot mee als "test". De atleet uit Leefdaal moest eerder dit jaar Lanzarote afzeggen omwille van pijn aan de kuit en een scheenbeenvliesontsteking. Huyberechts heeft alles nu op de Powerman Zofingen gezet en is duidelijk in bloedvorm.  Hij fietste naar een 4e plaats en liep uiteindelijk als 2e over de finishlijn. "Ik heb niets gevoeld van mijn been, al weet ik niet wat het morgen zal geven" aldus een zeer tevreden Nico. 

Nick Baelus, ook aan een schitterend seizoen bezig, moet in het lopen Huyberechts laten gaan en kwam als 3e binnen voor Dirk Huyberechts en Wim Van de Wielle. Gert Goedhart kwam als 6e overall en eerste veteraan over de streep.

sofie_de_groote.jpg Bij de dames ging de overwinning naar de Oudenaardse Sofie De Groote. Ook zij toonde op de fiets al dominant dat ze de sterkste dame van de dag was. Sofie hield stand in het lopen en hield daarmee Christel Van Eesbeek en Bianca Van den Kieboom achter haar.

Voor de 1/3 Power triathlon was er in Aarschot nog de 1/8e plastriathlon. Kevin Maggen, in volle voorbereiding voor Eupen,  had na het fietsen nog o.a. Bram Crikemans, Wim Janssens en Bart Schrooyen bij zicht. "Maar even doortrekken bij het lopen was voldoende om rustig te kunnen binnenlopen", aldus Kevin Maggen.

Bij de dames ging de overwinning in de 1/8e Plastriathlon naar de Leuvense Frone Wouters. Deze jonge dame is aan een heel sterk seizoen bezig en wint bijna alle wedstrijden waar ze van start gaat. Ze haalde het in Aarschot voor Bianca Bellekens en Ann Vanhoovels

pdf Download de uitslag van de Plas triathlon
pdf Download de uitslag van de Power triathlon