De afgelopen dagen vond de Bretzel UltraTriathlon in Colmar plaats, met onder andere het WK Quintuple (vijfvoudige triathlon) op het programma. De Belg Kenneth Vanthuyne won daar en minstens zo bijzonder was het dat de overall tweede en derde plaats naar Mareile Hertel en Eva Hurlimann gingen. De twee vrouwen troefden daarmee dus vrijwel alle mannelijke deelnemers af.

Mareile Hertel werd dus tweede overall en won het WK voor vrouwen, maar daarnaast verpulverde ze het voormalig wereldrecord met meer dan tien uur toen ze in een tijd van 73 uur, 52 minuten en 9 seconden over de finish kwam. In die tijd had Hertel dus 19 kilometer gezwommen, daarna 900 kilometer gefietst en 211 kilometer gelopen. Het zwemmen vond plaats in een zwembad van 50 meter, het fietsen werd gedaan op een uitgezette ronde van ongeveer negen kilometer en het hardlopen over een uitgezette ronde van ongeveer 1.3 kilometer. Deelnemers bepalen zelf of en wanneer ze slapen, maar de tijd loopt dan gewoon door.

Ook de tweede vrouw, de Zwitserse Hurlimann, finishte met een tijd van 81:19:53 onder het voormalig wereldrecord. Derde vrouw werd de Duitse Rita Gottleuber in een tijd van 92:22:49.

Bij de mannen was Kenneth Vanthuyne dus de snelste. De man – ook al wereldrecordhouder op de tienvoudige triathlon – kwam na 68:35:42 over de streep en won de race met overmacht. De Franse Guillaume Camin werd tweede in 85:29:55 en de Pool Mateusz Wisniewski werdderde in 87:30:50.