Tuesday , 21 August 2018
Slide background
Slide background
Slide background

Bosbaan wordt triatlondorp

Bosbaan zwemmen

Zaterdag 11 juni wordt de Bosbaan in Amstelveen omgetoverd tot triatlondorp. Nadat er in De Mirandabadtriatlon nog in een “verwarmd” buitenbad werd gezwommen, duiken de atleten zaterdag in de tweede wedstrijd van de Amsterdamse Triathlons het open water van de Bosbaan in. Met een fietsparcours langs de Bosbaan en een loopronde van 1 km zorgt de organisatie voor een spectaculair format.

Met de zwemproef in de overzichtelijke Bosbaan, vier fietsrondes rond de Bosbaan en vijf looprondes van 1 km krijgen de toeschouwers heel wat spektakel te verwerken, met start, wissels en finish vlak bij elkaar… Het biedt de honderden recreatieve triatleten die vanaf 10 u. al van start gaan ook een extra beleving om zo vaak voor hun supporters voorbij te komen.

De Bosbaan triatlon is voornamelijk gericht op de recreatieve sporter die in een gezellige omkadering aan triatlon kan doen. Inclusief de estafette-teams worden er meer dan 1.000 deelnemers verdeeld over 7 verschillende startwaves. De snelste waves bij de vrouwen en de mannen gaan als laatste van start, om 15 u. bij de mannen en om 15u05 bij de vrouwen. In de mannenreeks wordt het uitkijken naar Thijs Al die het opneemt tegen Auke Geurts, Frans van Heteren en Marcel Gierman. Bij de vrouwen is Marijke Zeekant de grootste blikvanger.

Bosbaan banner 1

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triathlon- en duatlonwedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply