Een echte grote opkomst was er niet bij de 3e Cross Duathlon Workum, maar dat maakt de overwinning van zowel Bram Smit als Silvia Brouwer er niet minder mooi op. Na 5 kilometer hardlopen, 16 kilometer op de mountainbike en nog eens 2.5 kilometer hardlopen waren het deze atleten uit respectievelijk Haren en Heerenveen die er met de winst vandoor gingen.

Vooral de overmacht waarmee Brouwer dat bij de vrouwenrace deed, sprong in het oog. Zij trok de wedstrijd namelijk in een tijd van 1:30:31 uur naar zich toe. Daarmee was de Heerenveense bijna een kwartier sneller dan haar eerste achtervolgster: Marijke Abma pakte het zilver en deed dat in een tijd van 1:45:25 uur. De strijd om het zilver en brons was overigens wel een bijzonder spannende, want met een tijd van 1:45:41 uur zat Liesbeth Hiddema kort achter Abma en daarmee pakte zij dus een derde plaats.

Bij de mannen had de winnaar niet dezelfde overmacht als de winnares, maar met een tijd van 1:13:21 uur was Smit wel met recht de sterkste atleet van de dag. Johan Bouma pakte uiteindelijk het zilver in een tijd van 1:14:02 uur en gaf dus iets meer dan veertig seconden toe. Het brons was weggelegd voor Thomas Wobma. De atleet uit Bolsward kwam na 1:15:00 uur over de streep.