We schreven gisteren al over een atleet die 40 triathlons in 40 dagen volbracht. De Canadese Shanda Hill werkte de helft van dat aantal af in één maand tijd. Dat mag dan wel minder zijn, maar bij het zien van deze heftige foto’s vragen we ons af hoe het überhaupt mogelijk is om dit te verdubbelen. Hill zwom in Mexico 76 kilometer in een 50-meter bad, fietste 3600 kilometer in rondjes van 7.2 kilometer per keer en rende 844 kilometer in rondjes van 2.1 kilometer. Inderdaad: dat is de afstand van twintig Long Distance races. Dit volbracht Hill in 26 dagen.

,,Ik ben gelijk teruggegaan naar het hotel en heb een douche genomen”, sprak de Canadese verrassend na haar finish tegenover de toegestroomde media. ,,Je racet de hele tijd in de warmte, bent helemaal bezweet. Een douche is dan het beste gevoel ter wereld.”

Het is een wonderbaarlijke prestatie, maar Hill was niet de enige die eraan begon en de finish haalde. Er gingen veertien atleten van start aan dit bizarre avontuur en uiteindelijk haalden acht van hen de finish. Hill werd vijfde overall, tweede vrouw en deed 646 uur, 12 minuten en 20 seconden over de twintig triathlons. Per dag sliep ze gemiddeld zes uur.

Volgens Hill is ze de eerste Canadese atlete die de zogenaamde ‘Double-Deca’ volbrengt. Zonder pijn of moeite ging dat niet: zo liep ze onder andere brandwonden van het chloor in het zwembad op. Daarnaast kreeg ze te maken met ontzettend veel blaren. ,,Toch voel ik me erg goed. Ik nam twee of drie ijsbaden per dag en dat is simpelweg heel erg effectief. Mijn voeten beginnen alweer te genezen”, sprak ze een paar dagen na haar finish. Onderweg liep ze overigens ook nog een voedselvergiftiging op. ,,Dat maakte het niet bepaald makkelijker. Je lichaam droogt helemaal uit en dat zorgt voor een extra zware uitdaging.”

De blaren die Hill opliep. (Foto: Jade-Kent Medders / GN.CA)