Na – of zelfs tíjdens – een training even een goede bak koffie: voor veel triatleten is het meer dan alleen een gewoonte; het is simpelweg genieten. Dat heeft Canyon in ieder geval goed begrepen. “De manier waarop je koffie drinkt is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat hij gewoon lekker is.” Juist daarom slaan Il Magistrale Cycling Coffee en Canyon de handen ineen om een nieuwe koffie uit te brengen: Canyon Backyard Brew.

Il Magistrale Cycling Coffee is een gerenommeerd koffiemerk binnen de fietswereld. Extra bijzonder aan de Canyon Backyard Brew is dat ‘ie bijna letterlijk in de achtertuin van Canyon wordt gebrand. “Tussen de thuisbasis van Canyon in Eindhoven en Il Magistrale in Heeze ligt een ongelofelijk mooi natuurgebied dat we allebei onze achtertuin mogen noemen. Dit gebied heeft ons geïnspireerd om deze koffie te creëren. Zelfs na jarenlang regelmatig fietsen kun je hier nog steeds nieuwe paden ontdekken. We willen fietsers inspireren om op zoek te gaan naar hun eigen ‘achtertuin’ en de nabijgelegen omgeving te verkennen. En daar past natuurlijk een goede kop koffie perfect bij,” aldus Bas van den Heuvel, eigenaar van Il Magistrale. De blend van de Canyon Backyard Brew is zorgvuldig samengesteld van arabica bonen uit Brazilië en Ethiopië.

Volgens Canyon is ‘je achtertuin’ vaak de beste plek voor mooie fietsavonturen. “Een avontuur hoeft niet ver van huis te zijn. Soms liggen de mooiste schatten in je achtertuin of net daarbuiten, zonder dat je het bestaan ervan afweet. Op zoek gaan naar dat ene paadje dat je nog niet kent of verrast worden door de schoonheid van de natuur bij jou om de hoek, dat is waar wij warm voor draaien: “Inspire to ride”. Of je nu op een racefiets, mountainbike of gravelbike rijdt, met dikke banden, dunne banden, nopjes of zonder, dat maakt niet uit. Wij zijn ervan overtuigd dat een heerlijk verse kop koffie onmisbaar is tijdens jouw avontuurlijke rit. Of je nu je koffie maakt op een brandertje met een filter in je emaille mok of geniet van een havercappuccino op het terras met vrienden, de manier waarop je je koffie drinkt is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat hij gewoon lekker is!

Direct verkrijgbaar plus korting op nieuwe Canyon

Vanaf 20 juni 2023 is Canyon Backyard Brew exclusief verkrijgbaar op de webshop van Il Magistrale. Als extraatje staat er op elke zak koffie een unieke kortingscode waarmee je 5% korting krijgt op een nieuwe Canyon. Deze speciale aanbieding is geldig tot 12 september 2023.

Hieronder een aantal foto’s van de Canyon Backyard Brew. Verwacht binnenkort een review op 3athlon.nl.