Om de klantgerichtheid en service naar een ‘volgend niveau’ te tillen, heeft Canyon NL een gloednieuwe Canyon Factory Service in Eindhoven geopend. Voor fietsers in het algemeen en triatleten in het bijzonder, is dit misschien wel de ultieme plek om de eigen Canyon-ervaring te optimaliseren.

Canyon is niet alleen al jaren één van de populairste fietsmerken onder wielrenners, maar zeker ook onder triatleten. De Speedmax is uitgegroeid tot een begrip en de ‘racemonsters’ van Canyon zie je bij alle triathlons in Nederland én buitenland oververtegenwoordigd. Toch hebben veel Nederlandse fietsers – en triatleten – moeite met het feit dat je een Canyon niet zomaar bij een fietsenwinkel kunt bekijken en/of proberen en dat je de fiets doorgaans online koopt. Maar daar komt nu, juist vanwege de Canyon Factory Service, verandering in.

Ademt fietsplezier

3athlon.nl kreeg onlangs een rondleiding door de Canyon Factory Service: het is een plek die fietsplezier uitstraalt. Sterker nog: de plek ádemt fietsplezier. Vooropgesteld: het is geen plek waar je je nieuwe Canyon in een showroom kunt uitkiezen, want dat gebeurt nog steeds online. Maar in de Canyon Factory Service kun je je wel tot in de kleinste details laten voorlichten, zodat je zeker weet dat je een fiets kiest die bij jou past. Jezelf even goed laten opmeten, zodat je zeker weet dat je niet alleen de juiste fiets, maar ook de juiste maat aanschaft? Geen probleem.

Service, reparaties en ophalen fietsen

De Canyon Factory Service is een plek waar klanten terecht kunnen voor service, reparaties en het ophalen van fietsen. “Hiermee benadrukken wij onze klantgerichte aanpak – het ondersteunen en servicen van onze rijders, het voldoen aan hun wensen voor een geweldige rijervaring met welke Canyon Fiets dan ook”, aldus Canyon CEO Nicolas de Ros Wallace.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Canyon Factory Service (Foto: Canyon)

De Factory Service vestiging in Eindhoven komt als aanvulling op de eerste servicewerkplaats in de showroom van Canyon in Koblenz, Duitsland. Andere service touchpoints bevinden zich in de showroom van Canyon US in Carslbad (Californië) en in Rotselaar (België), waar in september 2022 een Canyon Factory Service werd geopend. “Wie niet in de buurt van deze locaties woont, kan gebruik maken van één van de meer dan 300 Affiliate Service Partners in verschillende landen.”

Veraangenaamt het leven als triatleet

Toch loont het zeker de moeite om eens naar Eindhoven te rijden, al is het slechts om een eerste indruk op te doen van de Canyon Factory Service. Het pand is prachtig, voor de fietsen geldt hetzelfde en de expertise is enorm. Aan de muur hangen de kampioenstruien van de beste fietsers ter wereld, waaronder Mathieu van der Poel. Daarnaast hangen tientallen toffe accessoires die jouw leven als triatleet ongetwijfeld veraangenamen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

“Bij de nieuwe Canyon locatie in Eindhoven kunnen klanten nu profiteren van de persoonlijke service van het merk. Het onderhoud en reparatie van de fiets staat centraal in dit concept, evenals de beschikbaarheid van reserveonderdelen en garantieondersteuning. Een team van lokale experts zorgt voor deze functies en biedt rijders persoonlijke assistentie. Bovendien kunnen klanten uit Nederland en omgeving er nu voor kiezen om hun nieuwe fiets tijdens de online aankoop af te halen bij Canyon Factory Service in Eindhoven. Tijdens deze afspraak ontvangen zij hun volledig afgemonteerde fiets, voorzien van eventueel bestelde accessoires, helemaal rijklaar.  Een gespecialiseerd Canyon teamlid zorgt voor een persoonlijke afstelling van de fiets en een uitleg over alle essentiële en innovatieve eigenschappen van de fiets.”

“Met Canyon Factory Service in Eindhoven willen we een inspirerende ontmoetingsplek creëren voor onze klanten en fans en iedereen die net zo van fietsen houdt als wij. Het Eindhovense team in enthousiast en kijkt ernaar uit om een diverse community van rijders te verwelkomen”, aldus Maarten Verhoeven, Market Manager Canyon Nederland.

De Canyon Factory Service is gevestigd aan de Kalverstraat 76 in Eindhoven en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00-17:00. Meer informatie via deze link. Hieronder een impressie aan foto’s: