In het Zuid-Franse Embrun is vandaag alweer de 35e editie van de Embrunman gehouden. Tussen de topatleten die aan de start stonden deden ook de Nederlandse deelnemers het goed: Carlo Pullens werd 3e bij de masters (34e algemeen) in 11:33:08 en Miriam van Reijen is zesde geworden bij de dames in een tijd van 12:00:44

De gemiddelde racetijd bij deze Long Distance race van 14:30:04 zegt genoeg over de zwaarte van het parcours: er moeten heel wat hoogtemeters overwonnen worden tijdens het fietsen. Desondanks wist Diego van Looy te winnen in een tijd van 9:45:54, nadat hij eerder dit jaar ook al de halve afstand bij de Israman wist te winnen ten nadele van Diederik Scheltinga. Bij de dames mocht de uit Sunshine Coast afkomstige Carrie Lester op het hoogste treetje staan: met 10:51:43 naderde ze het parcoursrecord van de Belgische Tine Deckers (van vorig jaar) tot op 30 seconden. 

Bij de Embrunman worden er twee ronden gezwommen in het kraakheldere water van een afgedamd stukje van La Durance. De fietsproeve is zoals hierboven beschreven naar verhouding het zwaarste onderdeel, doordat men tijdens de 186 kilometer onder andere de col d’Izoard moet bedwingen die met 2361 meter boven de zeespiegel het hoogste punt van de race vormt. De afsluitende marathon vindt plaats in en om Embrun, waarbij per ronde ook nog eens ruim 100 hoogtemeters verwerkt moeten worden. Driemaal wisten Nederlanders in de Franse Alpenstad te winnen: Pim Van den Bos in 1992, Floris Jan Koole in 1996 en Bianca van Dijk in 2000. 

Carlo Pullens loopt naar een uitstekende eindtijd. (Foto: Dennis Sleeuwenhoek)