De Aquabike (zwemmen-fietsen) stond in 2021 voor het laatst op het programma tijdens het WK bij Challenge Almere-Amsterdam, maar de organisatie zet het onderdeel dit jaar terug op de kalender: in 2023 zal er in Almere dus ook de mogelijkheid zijn om mee te doen aan de Aquabike. Daarbij kunnen atleten kiezen uit de Long Distance (3.8-180) of Middle Distance (1.9-90).

De keuze om de Aquabike terug te brengen, is weloverwogen gemaakt, legt Race Director Richard Belderok uit. “Het hardlopen wordt doorgaans als het meest belastend beschouwd. Als je dat hardlopen dan overslaat, wordt de wedstrijd een stuk beter behapbaar. En dat terwijl je nog wel kunt genieten van de geweldige sfeer die langs het parcours van onze wedstrijd heerst. Daarnaast is de Aquabike ook uitermate geschikt voor triatleten die goed getraind zijn, maar wegens een blessure moeite hebben met hardlopen.”

De Aquabike vindt op dezelfde dag plaats als de Long Distance en Middle Distance van Challenge Almere-Amsterdam: 9 september 2023. De inschrijving is per direct open en verloopt via de website van het evenement.