,,Dit is het jaar dat we de stap zetten om een nog mooier evenement te worden. Onlangs hebben we nog een maximale beoordeling ontvangen van de Deense triathlonbond. Het is een mooie blijk van waardering en dus weten we ook dat we op de goede weg zijn.” De organisatie van Challenge Herning, dit jaar gehouden op 8 juni en vanzelfsprekend in Denemarken, timmert hard aan de weg om hun wedstrijd beter te maken, interessanter ook voor deelnemers en daarmee te professionaliseren.

Dat wordt onder andere gedaan door het parcours enigszins aan te passen en veiliger te maken. Maar ook andere verbeteringen die jaarlijks worden doorgevoerd, werpen overduidelijk hun vruchten af. ,,Er zijn maar weinig races in Denemarken die – net als wij – een vijfsterren certificaat hebben. Om beloond te worden met zo’n certificaat, moet je laten zien dat je evenement consistent goed in elkaar steekt en daarnaast moet de race ook buitengewoon goed en uniek zijn. En natuurlijk moet er sprake zijn van een internationaal karakter.”

Dit jaar zal de wedstrijd spectaculair geopend worden met een zogenaamde ‘water & airshow’. ,,Stuntvliegtuigen en parachutisten zullen een indrukwekkende show opvoeren, recht voor de neuzen van de atleten en toeschouwers. En dat worden er een heleboel, want ons doel is om zo’n vijfduizend man publiek naar onze race te trekken. Gemiddeld staan er zo’n 1500 atleten aan de start.”

Het zwemonderdeel vindt nog steeds plaats in een klein, maar daardoor ‘geschikt’ meer. Het fietsonderdeel krijgt echter een ander parcours. ,,Dit jaar zal de route veel vlakker zijn, waardoor atleten in een heerlijke flow kunnen geraken. Het is echt een heel snel parcours en we zijn er dan ook van overtuigd dat de pro’s bijzonder snel gaan rijden. Maar ook Age Groupers zullen behoorlijk wat persoonlijke records breken.” Het loopparcours blijft nagenoeg gelijk en daarbij loop je nog steeds over de iconische brug van Herning, over de boulevard en door de grote bibliotheek in het hart van de stad.”

Challenge Herning is een Middle Distance waarbij er dus 1900 meter wordt gezwommen, 90 kilometer gefietst en 21.1 kilometer gelopen.

Gratis startticket winnen

In samenwerking met de organisatie van Challenge Herning mogen wij twee gratis starttickets weggeven:

-Like dit bericht op Facebook

-Laat in een reactie weten hoeveel buitenlandse races jij al hebt gedaan

-Laat in diezelfde reactie weten waarom je graag gratis zou willen starten bij Challenge Herning

We maken twee winnaars bekend – die dus beiden één gratis startticket winnen – op 23 april. Let op: het gaat hier alleen om twee starttickets. De kosten voor de reis en eventueel verblijf worden niet vergoed.