“We willen de beste triathlon van Europa zijn en met dat doel in ons achterhoofd, werken we ieder jaar hard, luisteren we naar onze atleten en passen we toe wat we uit onze enquêtes leren, met de feedback en had advies van de pro’s, zoeken we constant naar mogelijkheden om ons evenement te laten groeien. We hebben er daarom voor gekozen om het zwemparcours van Challenge Mallorca voor 2022 aan te passen.” Challenge Mallorca liet gisteren weten dat atleten op 15 oktober een vernieuwd zwemparcours voorgeschoteld zullen krijgen.

De start en finish zullen nog steeds op hetzelfde strand zijn als tijdens voorgaande races, namelijk op Torà Beach. Wat anders is dan andere jaren is dat atleten niet één ronde van 1900 meter zullen zwemmen, maar twee rondes van 950 meter.

De organisatie achter Challenge Mallorca legt uit dat dat verschillende redenen heeft. Allereerst is met dit nieuwe parcours de afstand tussen het strand en het openwater kleiner, waardoor atleten minder ver de ‘wilde’ zee op hoeven. Doordat atleten over een kleiner gebied verspreid zijn, kunnen lifeguards hen beter in de gaten houden; wat het parcours veiliger maakt. Daarnaast kunnen toeschouwers het zwemonderdeel beter zien. Atleten zullen daarom meer meekrijgen van het enthousiasme van het publiek aan de kant, wat zorgt voor een betere sfeer tijdens dat eerste onderdeel.

Meer informatie over het parcours van Challenge Mallorca vind je hier.