Aankomend weekend gaat het in de Tsjechische hoofdstad weer los met Challenge Praag. De race kent een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar, waarbij vooral het aangepaste fietsparcours enigszins opvalt.

Bijzonder mooi is de race in Praag in ieder geval wel, want deelnemers hebben het geluk door het prachtige centrum te mogen racen. Meer dan 1150 atleten uit 20 verschillende landen staan aan de start, inclusief topatleten als Pablo Gonzalez Dapena, Pieter Heemeryck, Radka Kahlefeldt, Katrien Verstuyft en Lisa Nordén. Laatstgenoemde kijkt in ieder geval erg uit naar de race. ,,Ik heb al een tijdje geen wedstrijden van Challenge Family meer gedaan, dus ben erg blij dat Challenge Praag zo goed in mijn schema past. Het parcours is prachtig en met zo’n race dwars door de stad staat er altijd veel publiek langs de kant. Hopelijk ben ik sterk genoeg om op het podium te eindigen.”

Dan zal Nordén onder andere sterk moeten fietsen, welteverstaan op een technischer parcours dan voorheen. ,,Het zwemparcours blijft ongewijzigd”, aldus Race Director Tomás Vrzák. ,,Het loopparcours gaat terug van vier rondes naar drie rondes, maar vooral het fietsparcours gaat volledig op de schop. ,,Het wordt vooral wat technischer.”