Veel ogen waren afgelopen nacht gericht op Lionel Sanders: de ervaren en zeer succesvolle triatleet op de Long Distance maakte een uitstapje naar de explosieve short distance en stond aan de start bij de SLT Arena Games in Montreal. Hij won de wedstrijd niet – dat was de Amerikaan Chase Mcqueen – maar met een zesde plaats was Sanders toch verrassend sterk.

Het deelnemersveld in Montreal was wel enigszins opvallend: er stonden behoorlijk wat relatief onbekende atleten aan de start en daarmee zou het veld SLT-onwaardig genoemd kunnen worden. Desalniettemin moesten atleten natuurlijk maximaal gaan om überhaupt een plaats in de finale te bemachtigen – er werd in meerdere heats geracet – en daar slaagde Sanders glansrijk in. De Canadees was – in lijn der verwachting – vooral sterk op de fiets.

Uiteindelijk werd de finale dus gewonnen door Chase Mcqueen, die in 34:12 finishte. De Zuid-Afrikaan Henri Schoeman werd tweede in 34:19 en de Brit Jack Stanton-Stock derde in 34:33. Lionel Sanders zag ook Aurelien Raphael en Daniel Dixon nog voor zich finishten, toen hij met een tijd van 34:50 zesde werd.

Bij de vrouwen was het Gina Sereno – de vriendin van Mcqueen – die won in een tijd van 37:59. Sophie Linn werd tweede in 38:31 en Dominika Jamnicky derde in 38:59.

Gina Sereno wint de SLT Arena Games Montreal (Foto: SLT Insta)