Hoe vaker je de afstand over de tong laat rollen, hoe meer je onder de indruk raakt: de Oostenrijkse ultra-fietser Christoph Strasser heeft zojuist het wereldrecord 24 uur fietsen op de weg verpulverd. In een etmaal reed hij 1026.21 kilometer; dat komt neer op een gemiddelde snelheid van – hou je vast – 42.75 kilometer per uur.

Strasser had overigens al het wereldrecord 24 uur op de indoor baan (941 kilometer, 2017, red.) maar nu heeft hij daar dus ook dit wereldrecord op de weg aan toegevoegd. Het record stond aanvankelijk op 914 kilometer en was in handen van de Sloveen Stanislav Verstovsek, maar na iets meer dan 21 uur had Strasser die afstand al uit de boeken gereden.

Strasser ging gisteren om 17:00 uur van start en finishte dus – op moment van schrijven – een uur geleden. De snelheid liep regelmatig op tot 55 kilometer per uur en vanaf vanochtend kreeg hij ook nog eens te maken met regen. Die regen bleef vandaag de hele dag aanhouden. Strasser reed eenmaal lek, had een gemiddelde hartslag van 136 en verbrandde 14.4000 calorie├źn.