Csongor Lehmann viel direct na de tweede wissel aan en liet niet meer los. De Hongaarse atleet won zojuist World Triathlon Cup Karlovy Vary. Hij deelde het podium met de Amerikaanse Matthew McElroy en de Duitse Lasse Lührs, die respectievelijk tweede en derde werden. Namens Nederland stonden Victor Goené en Gjalt Panjer aan de start. Panjer finishte als 50e en Goené verdween tijden het fietsonderdeel om nog onbekende reden uit de race.

In het water ontstonden er nog geen grote verschillen, zo kwam eigenlijk het hele veld op één lang lint te liggen achter Richard Varga, die het voortouw nam. Gjalt wisselde als 58e (+1:14) en Goené als 61e (+1:16). Op de fiets viel het veld aanvankelijk in wat kleine groepjes van zo’n tien man uit elkaar, maar later kwam op kop een groep van twintig man samen.

Na twee van de zeven fietsrondes lag deze kopgroep zo’n twintig seconden voor op hun achtervolgers. Dit gat werd vervolgens hard groter, want in de eerstvolgende ronde liep het op tot boven de minuut. Toch namen onder andere de Hongaarse Mark Devay en de Oostenrijkse Leon Pauger daar geen genoegen mee, want beiden deden een poging om te ontsnappen ongeveer halverwege het fietsen. Varga ging daar ook even achteraan, maar uiteindelijk belandden alle drie weer terug in de groep.

Goené kwam na één ronde fietsen niet meer voor in de uitslagenlijst. Panjer vond een positie in de derde groep.

Na een snelle wissel was het Lehmann die als eerste het loopparcours bestormdde, nauw gevolgd door de Spaanse Alberto Gonzalez Garcia, Lührs en McElroy. Panjer wisselde als 50e, op 4:41 minuut afstand van de kop.

Na een spannende strijd – voorin de race waren een aantal atleten goed aan elkaar gewaagd – was het Lehmann die vandaag de snelste bleek te zijn. De Hongaar pakte de winst en bleef daarmee onder andere McElroy en Lührs voor. Panjer behaalde een 50e plek (+10:36).