Een mooie dag gisteren voor Daan Schouten en Christina Draijer. Beide atleten wonnen gisteren de DRW Run Bike Run in Nijverdal en deden dat ook nog eens op een overtuigende manier en met een behoorlijke voorsprong.

Daan Schouten zette de klok bijvoorbeeld stil na 1:20:44 en daarmee pakte hij dus het goud na 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer mountainbiken en nog eens 2.5 kilometer hardlopen.. Daarmee bleef hij de concurrentie ruimschoots voor. Als tweede finishte Koen Wiggers (+3:00 minuut) en als derde kwam Tom van de Wetering over de streep (+5:04 minuut). Via Facebook verklaarde Schouten ondanks zijn nette prestatie nog niet volledig hersteld te zijn van een blessure: ,,Nog niet helemaal terug in vorm en pijnvrij na de enkelblessure. Ik merkte bij het loopgedeelte dat ik nog wat power mis. Het fietsen ging lekker en overall dik tevreden met het resultaat. Een mooie eerste plek!”. Zo wist hij het cross-seizoen dan ook positief te openen.

Bij de dames ging de winst naar Christina Draijer. Zij stopte de klok na 1:35:30 met een marge van 4:03 minuut op de tweede dame: Floortje Gierman. Annelies van der Zwart maakte het podium compleet met een derde plaats (+6:51 minuut).