Na een toch al sterk seizoen toonde Daan Schouten vandaag opnieuw zijn vermogen om wedstrijden naar zich toe te trekken. Met een redelijk groot verschil won hij vanmiddag de Run Bike Run in Haaksbergen. Uiteindelijk kwam hij na 1:26:03 over de finish en daarmee bleef hij Glenn Edelenbos (1:28:22) en Joost Somsen (1:28:51) in het eerste geval ruim twee minuten voor en in het geval van Somsen zelfs bijna drie minuten.

Voor Schouten was het een wedstrijd die hij van kop tot staart leidde. Overigens niet direct solo, want na de eerste loopronde kwam hij samen met onder andere Somsen en ook Boy Foks (uiteindelijk 15e, .red) door. Na de tweede van twee looprondes waren Somsen en Schouten nog steeds samen, maar tijdens het fietsen sloeg de atleet uit Almelo toe. Dit was het onderdeel waar Schouten het verschil maakte en op bijna iedereen twee of meer minuten voorsprong pakte. Alleen Edelenbos hield de schade hier nog beperkt door ‘slechts’ 57 seconden toe te geven op Schouten. Tijdens het afsluitende looponderdeel kwam de voorsprong van Schouten nergens meer in gevaar en verloor hij alleen nog maar twee seconden op Edelenbos en elf seconden op Somsen.

Bij de vrouwen toonde Simone Hakenberg de winst na 1:46:52. Daarmee werd zij 26e overall en bleef zij ook haar concurrentie ruim voor. Ellie van Houten volgde op iets minder dan drie minuten als tweede. Zij had 1:49:31 nodig om de finish te bereiken. Ingrid Tempert volgde als derde dame en kwam na 1:51:01 over de finish.