Het was ongetwijfeld een prachtige avond voor Daniela Ryf, in Monaco stond ze immers tussen de allerbeste sporters ter wereld, maar tijdens de Laureus World Sports Awards is ze zojuist helaas niet uitgeroepen tot ‘Laureus World Sportswoman of the Year’. Die eer ging uiteindelijk naar turnster Simone Biles. De Amerikaanse won de titel ook al in 2017.

Eerder kon je al lezen dat Ryf meer dan trots was op het feit dat ze überhaupt was genomineerd voor deze meer dan prestigieuze prijs. Dat gebeurde op basis van haar Wereldtitel Ironman en Wereldtitel Ironman 70.3 ,,Het is zo’n grote eer om als triatleet genomineerd te zijn, zeker naast dit soort geweldige vrouwen. Ik ben echt heel blij en gemotiveerd om door te gaan”, liet ze toen onder andere optekenen. Ryf nam het vanavond naast Biles ook op tegen de Roemeense tennisster Simona Halep, de Duitse tennisster Angelique Kerber, de Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin en de Tsjechische skiester/snowboardster Ester Ledecka.

Bij de mannen ging de eer naar de Servische tennisser Novak Djokovic. Hij liet de Britse Lewis Hamilton (Formule 1), Amerikaanse LeBron James (basketbal), Keniaanse Eliud Kipchoge (atleet), Franse Kylian Mbappé (voetbal) en Kroatische Luka Modric (voetbal) achter zich.