We moeten al lang geduld hebben voor de World Triathlon Multisport Championships in Almere, maar ondertussen is zowel de locatie als exacte datum voor 2022 al bekendgemaakt: het multisport festival vindt dan plaats in Townsville, Australië, in de week van 18 tot 28 augustus.

Dat zal alweer het vijfde WK Multisport worden. Het eerste evenement vond plaats in 2017 in Penticton, Canada. Een jaar later volgde Fyn in Denemarken. In 2019 trokken duizenden atleten richting Pontevedra, Spanje, voor één van de vele wedstrijden en in 2020 zou het festival naar Almere komen. Dat ging vanwege corona uiteraard niet door en dus hebben we het WK dit jaar nog te goed. In 2022 zal het dus plaatsvinden in Townsville, Australië, en de wedstrijdlocatie in 2023 zal Ibiza, Spanje, zijn.

World Triathlon voorzitter en IOC-lid Marisol Casado verklaart dat de triatlongemeenschap nu al uitkijkt naar deze week: “We vinden het geweldig om terug te keren naar Queensland (de regio in Australië, red.), dit keer voor één van onze grootste evenementen: de vijfde editie van de Multisport World Championships in Townsville. De afgelopen jaren is Australië synoniem geworden voor triathlon en haar vele variaties en het heeft laten zien dat het een geweldige host is voor de triathlon familie.”