Nadat begin dit jaar de ambities van triathlonvereniging De Dolfijn al duidelijk bleken, wordt dat nu extra onderstreept door de aansluiting bij het Amsterdams Talent-programma van Topsport Amsterdam. “Als professionalisering geboden wordt, moet je dat aangrijpen”, vertelt hoofdcoach en teammanager van het Eredivisie-herenteam Marcel van Moerkerk in gesprek met Topsport Amsterdam.

“We willen bouwen aan ons team en structureel tot de beste drie van Nederland gaan horen. Amsterdams Talent moet ons daarbij gaan helpen.” De Dolfijn werd in 2019 – de laatste keer dat er Teamcompetities werd gehouden, overigens zesde en dus is er nog een weg af te leggen, maar aan ambities ontbreekt het niet, zo blijkt ook uit de reactie van Thomas van Dop aan Topsport Amsterdam. “Voor een triathlonvereniging trainen we erg veel samen. Mensen denken vaak dat de triathlonsport individueel is, maar wij bewijzen het tegendeel. We hebben een hechte groep en trainen samen in een open en gezellige cultuur, maar altijd in de geest van presteren. Het samenzijn drijft ons hierin juist tot uitersten.

In 2019 dus een zesde plaats, maar voor aankomend seizoen wordt er minimaal op een top vijf klassering gemikt en daarna zou een structurele plaats in de top drie ook tot de mogelijkheden moeten gaan behoren. “Maar onze grote stip aan de horizon, is het landskampioenschap”, besluit Van Moerkerk.