2018 is bijna ten einde. Tijd om vooruit te kijken naar 2019, maar zeker ook om terug te kijken naar dit jaar. De laatste dagen van 2018 kijken we dan ook naar de artikelen die het meest werden gelezen op 3athlon.nl. Soms zijn dat op zichzelf staande verhalen, soms is het een bundeling van meerdere artikelen die gezamenlijk betrekking hebben op hetzelfde onderwerp. Hoe dan ook: we tellen tot en met 31 december af met de populairste artikelen! 

Tom Oosterdijk naar Hawaii

Nagenoeg niemand had begin augustus van Tom Oosterdijk gehoord – althans niet binnen de triathlonwereld – maar bij Ironman Maastricht stond hij daar ineens. Hij eindigde als tweede Nederlander, zevende overall, eerste in de Age Group 25-29 en kwalificeerde zich voor het Ironman Wereldkampioenschap op Hawaii. Het verhaal van Oosterdijk, die in Maastricht overigens pas zijn eerste LD volbracht, lees je hier. 

Hawaii werd uiteindelijk een onvergetelijk avontuur, maar wel eentje met een einde dat Oosterdijk liever anders had gezien. Vlak voor de finish – tot een paar honderd meter voor de streep leek hij af te stevenen op een toptijd – viel hij flauw om vervolgens in het ziekenhuis weer wakker te worden. Dat verhaal lees je hier. 

Overige artikelen in top 10:

Nummer 6

Nummer 7

Nummer 8

Nummer 9

Nummer 10