Wie is de best presterende triatleet tot nu toe in 2019? Althans; op financieel gebied. Bij de vrouwen is dat – net als vorige maand – nog altijd de Amerikaanse Katie Zaferes. Met haar successen in voornamelijk WTS races sleepte ze dit seizoen al 81.000 Amerikaanse dollar aan prijzengeld binnen. Vorige maand was dit nog 69.000 dollar. Het was dus een goede maand voor de atlete. Dit zijn dan natuurlijk ook wel dé maanden waarin het grote geld verdiend moet worden.

Twee Nederlandse dames in deze top vijftig zijn Rachel Klamer, op een twintigste plek met 14.500 dollar, en Els Visser die op de 47e plek staat met een totaal van 8.659 dollar.

(tekst gaat verder onder foto)

Javier Gomez scoort bij de mannen tot nu toe het hoogst als het op prijzengeld aankomt. Over de afgelopen zes wedstrijden verdiende hij een bedrag van 48.000 dollar, beduidend minder dan de best verdienende vrouw. Verder was het voor Heemeryck een winstgevende maand, hij gooide op verschillende wedstrijden hoge ogen en stroomde zo de top tien binnen met 32.002 dollar. Ook een mooie maand voor Rodolphe Von Berg, die vorige week nog het EK Ironman 70.3 won. Hij verdubbelde zijn prijzengeld van 19.000 naar 42.177 dollar en een tweede plaats op de ranking.

De Nederlandse mannen lopen dit seizoen tot nu toe nog niet echt binnen: ze komen dan ook niet in de top vijftig voor. Wie weet volgende maand, want er staan veel wedstrijden op de planning in juli.