Na eerder dit seizoen Challenge Geraardsbergen al te hebben gewonnen, heeft Diede Diederiks zojuist weer een geweldige race afgeleverd; na een spannende strijd won ze Ironman 70.3 Poznan. Diederiks zei na Geraardsbergen van zichzelf nog geen echte topatleet te zijn, maar laat nu voor de zoveelste keer zien op het hoogste niveau mee te kunnen. 

Na het zwemmen was er nog behoorlijk veel werk voor Diederiks aan de winkel, want toen ze na 29:23 minuut uit het water kwam lag ze niet alleen achtste, maar had ze ook een achterstand van 2:14 minuut. Heel verrassend was dat overigens niet, want Diederiks staat vooral bekend om haar sterke fiets- en looponderdeel. Zo kwam het dan ook dat Diederiks na twintig kilometer op de fiets al was opgerukt naar een derde plaats en nog maar 30 seconden achter de twee koploopsters – Lottie Lucas en Anne Reischmann – lag. 

Uiteindelijk ging Diederiks met Reischmann op avontuur, maar na negentig kilometer had de Duitse atlete toch een klein gaatje van 33 seconden op Diederiks gepakt. Tijdens het lopen bleef die achterstand lang gelijk en daarachter was het al niet meer spannend, want Lucas lag nog steeds derde maar bevond zich op zeven minuten achterstand. 

Pas na ongeveer vijftien kilometer lukte het Diederiks om haar achterstand op Reischmann om te zetten in een voorsprong. Het lukte Diederiks ook om die voorsprong te behouden en iets groter te maken en zo won ze de race uiteindelijk in 4:10:07. Reischmann finishte uiteindelijk op 1:26 minuut als tweede. Lucas werd derde op 9:01 minuut.