Anderhalf jaar terug werd Diego van Looy van achteren aangereden door een vrachtwagen en artsen dachten vervolgens dat hij nooit meer op hoog niveau zou kunnen sporten. Ze zaten er naast: Van Looy was zojuist de snelste bij de Israman in een tijd van 9:44:43. Helaas voor de Belg werd hij wel om nog onduidelijke redenen gediskwalificeerd na het fietsen.

Toen hij van de fiets stapte, werd hem een rode kaart getoond. Wel mocht hij zijn marathon beginnen en dus de race afmaken. Dat deed hij in stijl, want door een marathon in 2:56 te lopen, pakte hij op papier de zege bij de loodzware wedstrijd in Israël.

Het is een fenomenale prestatie van Van Looy, des te meer als je je bedenkt hoe hij er het afgelopen jaar aan toe is geweest. De beelden van een herstellende Van Looy waren soms schokkend, maar de triatleet uit Mechelen liet zich er niet onder krijgen, bleef knokken en ziet zichzelf nu dus weer keihard terug op het hoogste niveau. De winst ging uiteindelijk naar Dan Alterman, die zeven minuten na Van Looy finishte.