Het is wellicht dé droom van veel atleten, maar in Nieuwegein kunnen bewoners van een nieuw te bouwen complex zich gaan opmaken voor heel wat trainingsrondjes op het dak van hun appartementengebouw.

Op het dak van het complex ‘Central Park’ wordt namelijk een atletiekbaan van ongeveer 165 meter gebouwd: hardlopend kan er worden uitgekeken over de wijk Rijnhuizen of de aangrenzende binnentuin. Het idee is bedacht door Plan Vastgoed. “We wilden iets maken dat er nog niet is. En een woongebouw met een hardloopbaan op het dak bestaat nog niet in Nederland”, verklaart Joost de Vos namens dat bedrijf tegenover het AD.

In het complex komen in totaal 136 koop- en huurappartementen. Er wordt niet alleen een atletiekbaan op het dak gebouwd, maar ook een buitengym. Verder is er veel ruimte voor groen op het dak. De atletiekbaan loopt rondom een lager gelegen binnentuin. Bang voor gestamp hoeven de bewoners van de bovenste verdieping niet te zijn; de atletiekbaan wordt los van die bovenste verdieping gebouwd, zodat er geen sprake zal zijn van geluidsoverlast.

Soortgelijke gebouwen bestaan overigens al. In Marseille, Frankrijk werd halverwege de vorige eeuw al een gebouw gemaakt met op het dak een atletiekbaan, zwembad én speeltuin. Ook in China bestaat een gebouw met een atletiekbaan op het dak.