Om een samenwerking tussen Tri2one Coaching en 3athlon.nl te lanceren, organiseren beide partijen aankomende vrijdag – 2 juli – een speciale clinic voor beginnende atleten. Extra mooi: omdat zowel Tri2one Coaching als 3athlon ook samenwerkt met Tri Hard Series, wordt de clinic die om 19:30 uur in Almere wordt gehouden, gratis aangeboden aan atleten die dit seizoen staan ingeschreven voor één van de Tri Hard Series wedstrijden. Andere deelnemers betalen een laag bedrag: tien euro.

“De TRI HARD Series wedstrijden – dit seizoen Almere, Huizen, Rotterdam en Amsterdam – zijn races die altijd worden gevonden door heel veel triatleten die voor het eerst een wedstrijd doen. Samen met Tri2one Coaching leek het ons te gek om deze groep de mogelijkheid te geven extra goed voorbereid aan de start te staan. We merken regelmatig dat beginnende atleten behoorlijk veel vragen hebben – wat logisch is – en dat soort vragen hopen we volgende week tijdens de clinic weg te nemen. Wat dat betreft heel erg fijn dat Tri2one Coaching aansluit, want daar zit op dit gebied natuurlijk de expertise”, aldus 3athlon-hoofdredacteur Tim Moria.

Hylke Sietzema, eigenaar van Tri2one Coaching, sluit zich daar volledig bij aan. “Triathlon is een prachtige sport en het moment dat je voor de eerste keer aan de start van een wedstrijd staat, is onvergetelijk. Daar wil je optimaal van genieten. Dat lukt het beste wanneer je goed voorbereid bent en een beetje weet wat je mag verwachten. Deze beginnersclinic gaat daar bij helpen: we zullen alle onderdelen aflopen – zwemmen, fietsen en hardlopen – en focussen ons natuurlijk ook op de wissels. Daarnaast gaan we in op wat je als beginnende atleet allemaal nodig hebt. Dit vinden we ook nog eens een extra mooi moment om deze clinic te geven, omdat we na een lange periode zonder triathlons vinden dat het belangrijk is om de sport toegankelijk te maken. Zeker ook voor beginnende atleten.”

Net als 3athlon en Tri2one Coaching, kijkt ook Tri Hard Series uit naar de clinic. “Het is mooi dat dit kosteloos mogelijk wordt gemaakt voor onze atleten. Wij genieten iedere race weer van al die atleten die voor het eerst aan de start staan, dus kunnen dit soort initiatieven alleen maar toejuichen”, aldus eventmanager Ruben van Zeijl.

Concreet:

Waar: Almeerderstrand, deelnemers krijgen daags voor de clinic exacte locatie per mail.

Wanneer: vrijdagavond 2 juli, 19:30 uur – 20:30 uur

Kosten: Gratis voor atleten die ingeschreven staan voor een Tri Hard Series wedstrijd. Tien euro voor overige atleten.

Inschrijven: via dit formulier.