Het is het ergste doemscenario: gisteravond is de 55-jarige Nederlandse tri- en duatleet Manfred Boogaard in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder die dag en vlak na de finish van de Cross Duathlon in Barendrecht in elkaar zakte. De voorlaatste manche van het Hammer Nutrition crossduatlon circuit in Berendrecht moest een hoogtepunt worden, maar eindigde zodoende in een gitzwart drama. Een aantal atleten begonnen direct met reanimatie en hulpverleners brachten Boogaard zo snel mogelijk naar het ziekenhuis, maar dat mocht helaas niet meer baten.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Actieve Cross Triatleet

Boogaard was een actieve triatleet die de laatste jaren vooral hield van het offroad werk en in België regelmatig deelnam aan Cross Triatlons en Cross Duatlons. In 2018 werd hij nog 12de in de Sandman Cross Triatlon van De Panne. In Nederland was hij aangesloten bij Triathlonclub VZC Veenendaal.

Lopersgroep Putte, de organisator van de Cross Duathlon in Berendrecht, is zwaar aangedaan door het overlijden. ,,Wat een sportief hoogtepunt had moeten worden kreeg zondag op brutale wijze een duistere kant. Kort na de finish werd Manfred Boogaard, deelnemer Duathlon, onwel. Spijts alle hulp van omstaanders en hulpdiensten bereikte ons het droeve nieuws dat Manfred overleden is. In de eerste plaats zijn onze gedachten bij de familie en vrienden van Manfred. Namens de club bieden wij onze oprechte deelneming aan en wensen we hen veel sterkte in deze moeilijke dagen.”

Wij wensen de familie en vrienden van Manfred namens 3athlon.nl heel veel sterkte toe.