Strava is natuurlijk een geweldig sociaal platform om je sportieve vrienden een beetje te volgen. Maar er zijn ook vrienden – of hele vage bekenden – die je iets minder graag dagelijks op je newsfeed voorbij ziet komen. Gelukkig bestaat daarvoor de ‘mute’ functie, waarbij de desbetreffende persoon niet weet dat je hem digitaal het zwijgen hebt opgelegd zodat je in alle rust verder kunt scrollen. Want sommige mensen kan en wil je nu eenmaal niet ontvrienden, maar je hoeft ook niet dagelijks iedere activiteit onder ogen te krijgen. Er zijn drie Strava types waarbij de ‘mute’ knop uitkomst biedt.

1. De persoon die je uit sociaal oogpunt wel móet volgen

Je ziet wellicht het liefst de posts van je vrienden, familie en trainingsmaatjes, maar er zijn ook altijd een paar mensen die je op Strava weten te vinden en die je uit beleefdheid terug moet volgen. Geen probleem als je het leuk vindt de activiteiten van deze persoon in beeld te krijgen, maar als je newsfeed vertroebeld met berichten van mensen die je niet écht interessant vindt, is de ‘mute’ knop een goede oplossing.

2. Mensen die iets té actief zijn

Dan zijn er nog de Strava gebruikers die hun horloge voor iedere wandeling aanzetten. Zelfs een wandeling van vijf minuten naar de supermarkt komt nog in hun Strava voorbij of een middagje skiën. Eigenlijk verwart deze gebruiker Strava soms een beetje met Instagram. Als je newsfeed veel door dit soort berichten overspoeld wordt, hoef je niemand te kwetsen door op ‘ontvolgen’ te drukken, want door op ‘mute’ te klikken heb je er geen last meer van.

3. Een concurrent met een privé account

Als KOM/QOM’s belangrijk voor je zijn, volg je vast wel een paar mensen waarmee je battled om een plaats in de ranglijst; puur om te zien of er een segment is dat je van ze af kunt pakken. Echter wil je misschien niet iedere dag zien wat er reilt en zeilt. Klik dan gewoon op ‘mute’!